O Klubu

Zavičajni klub Trošmarija

Zavičajni klub Trošmarija neprofitna je i neovisna udruga koja okuplja stanovnike Trošmarije i one koji dolaze ili su porijeklom iz Trošmarskog kraja. Cilj Kluba je očuvanje i promidžba kulturnih, tradicijskih i drugih i vrijednosti Trošmarije.

Osnivanje Kluba

Osnivačkom skupštinom održanoj u Područnoj školi u Trošmariji, 29. rujna 2019. godine osnovan je Zavičajni klub “Trošmarija”. Skupštini je prisustvovalo 50-ak članova koji su odlučili da će predsjednik Kluba biti Dražen Lipošćak, a tajnik Tomislav Lipošćak.

U Izvršni odbor izabrani su Dražen Lipošćak, Tomislav Lipošćak, Zoran Lipošćak, Svjetlana Bartolović i Zvonimir Lipošćak.

Nadzorni odbor činit će Marijan Bartolović, Ivica Lipošćak i Goran Rendulić.

Između ostalih, predsjednik MO Trošmarija Zvonko Bartolović poželio je svima mnogo uspjeha u daljnjem radu i naravno, najavio suradnju MO i Kluba.

Članovi kluba najavili su da će raditi na očuvanju i promidžbi kulturnih, tradicijskih, vjerskih i drugih i vrijednosti Trošmarije i „Trošmarskog kraja“ i najavili brojne akcije koje tek slijede…

Ciljevi djelovanja

Cilj djelovanja Kluba je očuvanje i promidžba kulturnih, vjerskih, tradicijskih i drugih i vrijednosti Trošmarije i „Trošmarskog kraja“. Klub sukladno ciljevima djeluje na području kulture i umjetnosti – kulturna baština,  ljudskih prava – njegovanje zavičajnog identiteta te sporta – sportska rekreacija i organiziranje i provođenje sportskih natjecanja i sportskih priredbi.